Moneybird2019-04-03T20:30:40+02:00

Moneybird is een online facturatie en offerte dienst. Deze gebruiksvriendelijke dienst geeft een duidelijk overzicht in het actuele betalingsverkeer. Facturen en offertes worden gemaakt met standaardsjablonen waarin de huisstijl kan worden aangepast. Moneybird verzendt deze via e-mail of post en houdt bij wanneer er een herinnering moet worden verstuurd. Moneybird zorgt voor grip op de financiële situatie zonder tijd te verspillen.

Factureren en offertes maken zijn vaak tijdrovende klussen. Moneybird maakt het hele proces een stuk simpeler en sneller. Het geeft een duidelijk overzicht van offertes, uitgaande en binnenkomende facturen. Met één druk op de knop wordt er een betalingsherinnering verstuurd. Een offerte wordt makkelijk omgezet in een factuur. Doordat MoneyBird alle acties bijhoudt weet je precies weet wanneer een factuur is aangemaakt, verzonden of betaald is. Vooral voor kleine ondernemingen en ZZP’ers is Moneybird een uitkomst.

Online administratie

Na registratie kun je direct beginnen met het maken van facturen. De website van Moneybird is eenvoudig in gebruik. De facturen hebben een professionele uitstraling, kunnen worden voorzien van een eigen huisstijl. De gegevens worden in het sjabloon ingevuld. Door het invoeren van een verzend- en vervaldatum houdt Moneybird bij wanneer er betaald moet worden of wanneer er een herinnering moet worden verstuurd. De klantgegevens en factuur worden bewaard in het systeem. Moneybird maakt een back-up van alle gegevens. Het maken van offertes in MoneyBird is net zo eenvoudig als het maken van facturen. Er wordt bijgehouden welke offertes nog openstaan. Ook kan een offerte makkelijk worden omgezet in een factuur.

E-facturen

De factuur of offerte kan direct via e-mail worden verzonden. Deze wordt dan voorzien van een elektronische handtekening, waardoor hij rechtsgeldig is. Ook is het mogelijk om deze voor €1 per post te versturen. MoneyBird print ze dan uit en verstuurt ze via TNT. Handig voor klanten die nog geen facturen per e-mail accepteren. Naast uitgaande facturen kunnen er ook binnenkomende facturen worden ingevoerd. Betalingen kunnen via een overboeking naar een rekeningnummer. Als de factuur online wordt verstuurd kunnen klanten ook de betaling voldoen via PayPal of iDeal. Dit kost €0,99 per transactie. Hiervoor is een account bij Mollie nodig. Meerdere gebruikers kunnen toegang krijgen tot Moneybird. Zo is iedereen op de hoogte en heeft inzicht in de facturatie. Er is ook een MoneyBird iPhone app. Daarmee heb je ook onderweg toegang tot je boekhouding en kun je direct bonnetjes scannen, uploaden en verwerken.

Gratis

Een basisaccount is gratis. Deze is beperkt tot drie facturen en drie offertes per maand. Je kunt ook kiezen voor een betaald account voor €10 per maand. Daarmee kun je onbeperkt factureren met extra mogelijkheden zoals periodieke facturen automatisch laten versturen. Het account opzeggen kan op ieder moment.

Aan de slag

Registratie is mogelijk via de homepage van Moneybird. Meer weten over andere online tools? Kijk dan hier. We zijn benieuwd naar je ervaringen met Moneybird. Laat hieronder je reactie achter.

Geschreven door: Thalita van Heems
Bron: http://nederlandwerktonline.nl/archief/zelf-doen/moneybird-online-facturen-offertes/